Niina Ratilainen

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 36 min 59 s sitten

Työllisyysaste jäi taas niukasti hallituksen tavoitteesta – Avoimien työpaikkojen määrä kasvaa

50 min 49 s ago

Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työllisiä oli vuoden 2018 lokakuussa 43 000 enemmän kuin vuosi sitten. Työttömiä oli 171 000, mikä oli 26 000 vähemmän kuin vuosi sitten.

Työllisyysaste eli työllisten osuus 15–64-vuotiaista oli lokakuussa 71,5 prosenttia, kun se vuotta aiemmin oli 70,0 prosenttia. Juha Sipilän (kesk) hallitus on linjannut työllisyysasteen tavoitteeksi 72 prosenttia.

KL: Lisäkierroksia Suomen hävittäjäkisaan – F-35:n hinta laskee

1 tunti 12 min ago

Suomi on tekemässä suurta hävittäjähankintaansa hyvään aikaan, kerrotaan amerikkalaisyhtiö Lockheed Martinilta Kauppalehdelle.

Viron hallituskriisi jatkuu – siirtolaisuussopimus GCM viedään parlamenttiin

2 tuntia 3 min ago

Virossa hallituspuolueiden kiista siirtolaisuussopimus GCM:stä jatkuu. Hallituskolmikko jatkoi sunnuntain kriisikokoustaan maanantaina mutta ei päässyt sopuun, kertoo Viron yleisradioyhtiö ERR.

Eva väittää: Yksityisiä terveysyrityksiä sorsitaan sote-uudistuksessa

2 tuntia 34 min ago

Evan mukaan julkista toimijaa perusteettomasti suosiva sääntely loukkaa tervettä kilpailua. Yksityistä sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottajaa säännellään ja valvotaan tiukemmin kuin vastaavaa tehtävää hoitavaa julkista toimijaa, väitetään Elinkeinoelämän Valtuuskunnan Evan Soten sokeat pisteet -analyysissa.

Porin Ässien uskomaton valmentajasekoilu jatkuu

19.11.2018 21:10

Porin Ässien syksy valmentaja-asioissa on lievästi sanottuna ollut omituinen. Saaga sai uuden käänteen maantaina, kun tanskalaisseura Frederikshawn White Hawks esti yhden Ässien valmentajasopimuksista.

Pari viikkoa sitten Ässät antoi potkut päävalmentajalleen Mikael Kotkaniemelle ja korvasi tämän Pasi Kaukorannalla. Lisäksi Ässät ilmoitti, että Jari Pasanen valmentaa joukkuetta 2019-21.

Lisäksi Ässät kertoi olevansa lähellä sopimusta valmentajan kanssa myös vuosille 2021-23. Hämeen Sanomat uutisoi, että kyseessä olisi Petri Karjalainen.

Sotatieteiden tohtori: 11 kansanedustajan turvallisuusselvitys tarpeen – ”Kammataan ilmiselvät riskit pois”

19.11.2018 19:50

Uusien tiedustelulakien myötä 11 kansanedustajaa on saamassa muita kansanedustajia laajemmat oikeudet käsitellä myös salassa pidettäviä tietoja. Nyt kiistellään siitä, pitäisikö suojelupoliisin tehdä näille uuden tiedusteluvaliokunnan kansanedustajille henkilöturvallisuusselvitys. Eduskunnan perustuslakivaliokunta käsittelee tällä viikolla tiedustelulakiesityksiä.

Trump-kohun uusi ihmetys USA:ssa: ”Suomessa palaa liian vähän metsää”

19.11.2018 19:14

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin Suomi-kommenttien jälkimainingeissa Washington Post tutkii nyt tarkemmin Suomen metsäpalojen tilannetta ja erityisesti sitä, miksi Suomi on niin hyvä ennaltaehkäisemään metsäpaloja.

Tass: Venäjän mukaan Suomella ei todisteita GPS-häirinnän alkuperästä

19.11.2018 17:47

Venäläinen uutistoimisto Tass kertoo Venäjän suurlähetystön toteavan, että Suomi ei ole esittänyt todisteita GPS-häirintäväitteensä tueksi.

Suurlähettiläs Pavel Kuznetsov on keskustellut asiasta Suomen ulkoministeriössä.

Suomen ulkoministeriön mukaan GPS-signaalin häirintä Nato-harjoituksen aikana tuli Venäjältä.

Kokoomusvaikuttaja: Suomeen +10 000 maahanmuuttajaa vuodessa tai palvelut alas – Rinteen eläkelupaus on ”pyramidihuijaus”

19.11.2018 16:24

Hyvinvointiyhteiskunnan täytyy valita, haluaako se lisää maahanmuuttoa vai lisää leikkauksia, kirjoittaa kokoomusvaikuttaja Sakari Rokkanen blogissaan. Rokkanen on kokoomuksen eduskuntaryhmän talouspoliittinen sihteeri ja Vantaan kokoomuksen valtuustoryhmän johtaja.

Näkökulma: Nyt suomalaiset haravoimaan – me Trumpin sanaa ymmärtämättömät mokasimme

19.11.2018 12:40

Suomalaisten naureskelu Yhdysvaltain presidentille Donald Trumpille perustuu hyvin ilmeiseen käännöserheeseen ja virheelliseen tulkintaan hänen puheistaan.

Suomessa riennettiin kääntämään Trumpin käyttämä englannin kielen sana ”rake” haravoinniksi, mutta metsänhoidossa sillä tarkoitetaan koneellista hakkuutähteen korjuuta esimerkiksi energiapuuksi. Sitä Suomessa tehdään paljon, joskin talous edellä, ei paloturvallisuus.

Kokoomuksen konkari sote-yritysten keskittymisestä: ”Enkös minä sanonut”

19.11.2018 12:10

Kokoomuksen pitkäaikainen kansanedustaja Pertti Salolainen pitää sosiaali- ja terveyssektorin suuria kauppamääriä huolestuttavana. Uusi Suomi ja Kauppalehti selvittivät, että sote-sektorilla on vuodesta 2015 aina nyt marraskuun alkuun saakka tehty yrityskauppa noin joka neljäs päivä. Viisi suurinta yritystä on vastannut puolesta kaikista alan yrityskaupoista.

”Mitäs tässä muuta pitää sanoa kuin että enkös minä sanonut”, Salolainen sanoo Uudelle Suomelle.

Suomalaisten Trumpille ja ”haravoinnille” naureskelu sai nolon lopun: ”Supervallan johtajan ajatus oikea”

19.11.2018 11:01

Suomalaisten naureskelu Yhdysvaltain presidentille Donald Trumpille perustuu hyvin ilmeiseen käännöserheeseen ja virheelliseen tulkintaan hänen puheistaan.

Suomessa riennettiin kääntämään Trumpin käyttämä englannin kielen sana ”rake” haravoinniksi, mutta metsänhoidossa sillä tarkoitetaan koneellista hakkuutähteen korjuuta esimerkiksi energiapuuksi. Sitä Suomessa tehdään paljon, joskin talous edellä, ei paloturvallisuus.

Aihetta kommentoi Luken tutkimuspäällikkö Tuula Packalen Twitterissä:

Sitra laskee: Näin Suomi voi vähentää päästöjään 60% – villi visio yli 800 000 sähköautosta

19.11.2018 10:50

Suomen on teknisesti ja taloudellisesti mahdollista vähentää päästöjään 60 prosentilla vuoteen 2030 mennessä, Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteiden mukaisesti. Toteutus vaatii kuitenkin selkeää politiikkaohjausta, Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra tiedottaa.

Sitran yhdessä McKinseyn kanssa laatiman selvityksen mukaan lähes 50 prosentin päästövähennys on saavutettavissa toimin, jotka ovat elinkaarikustannuksiltaan neutraaleja tai jopa tuovat säästöjä. Erityisesti tuulivoima ja liikenteen sähköistyminen tarjoavat Suomelle kustannustehokkaita päästövähennyksiä.

Valoa synkkyyteen – Suomella sittenkin maailmanluokan mäkikotka

19.11.2018 10:36

Suomalainen mäkihyppy on tällä vuosikymmenellä ollut syöksykierteessä. Sunnuntaina saatiin kuitenkin yllättävän hyviä uutisia Antti Aallon sijoituttua maailmancupin kisassa Puolan Wislassa peräti seitsemänneksi.

Aallon sijoitus on maailmancupissa hänen uransa paras. Aiemmin hän oli ollut parhaimmillaan 26:s.

Viimeksi suomalaismäkikotka on yltänyt yhtä hyvään tulokseen kaudella 2015-16. Viime vuosina jo toiselle kierrokselle pääsy (30 parhaan joukkoon) on ollut suomalaishyppääjältä hyvä tulos.

Kokoomuslainen täysin eri mieltä Pekkarisen kanssa: ”Asia on juuri päinvastoin”

19.11.2018 09:54

Eri puolille Suomea tarvitaan lisää työpaikkoja, mutta ratkaisu ei ole valtion hallinnon työpaikkojen ripotteleminen ympäri maata, linjaa kokoomuksen kansanedustaja Sari Sarkomaa. Sarkomaa kertoo tiedotteessaan ”täystyrmäävänsä” hallituskumppani keskustan kansanedustajan Mauri Pekkarisen kannanoton.

950 €/kk kannabishoitoon: Kela ja oikeus tyrmäsivät, vaikka lääkärit puolsivat

19.11.2018 08:53

Yksityislääkäri kirjoitti masennuspotilaalle kannabisreseptin. Potilas käytti aineeseen 950 euroa kuukausittain ja haki Kelalta maksusitoumusta, mutta huonolla menestyksellä.

Viranomaiset ja eri oikeusasteet ovat joutuneet pohtimaan, onko kannabisresepti otettava huomioon lisäkuluna, kun toimeentulotukea määritellään.

Esperi takoo Suomeen yrityskauppamiljonäärejä – valtaosa rikastuneista on naisia

19.11.2018 07:48

Uusi Suomi ja Kauppalehti ovat tänään kertoneet sote-alan yrityskauppojen kiihtymisestä sote-uudistuksen alla. Lukumääräisesti eniten sote-yrityskauppoja on viime vuosina tehnyt asumispalveluihin keskittynyt Esperi Care.

”Olemme tehneet noin 120 yrityskauppaa vuodesta 2010 lähtien”, kertoo toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni.

Soteen liittyvä epävarmuus kiihdyttää yrityskauppoja.

Sote-markkinoilla käy kova rytinä – yrityskauppa joka neljäs päivä

19.11.2018 07:22

Sosiaali- ja terveysalalla on tehty keskimäärin yksi yrityskauppa joka neljäs päivä, ilmenee Kauppalehden ja Uuden Suomen selvityksestä. Vuodesta 2015 aina marraskuun alkuun toteutettiin kaikkiaan 298 enemmistökauppaa, joissa uuteen omistukseen siirtyi liikevaihtoa yhteensä 2,45 miljardin euron edestä sekä 35 400 työntekijää, selviää Talouselämän Yrityskauppatietokannasta.

Huuhkajat hävisi Budapestissa – hyvä varoitus hehkuttelun keskellä

19.11.2018 00:28

Suomi päätti jalkapallon Kansojen Liigan alkusarjansa sunnuntaina Budapestissa 0-2 -tappioon Unkarille. Tuloksella ei ollut paljoakaan merkitystä, koska Suomi oli varmistanut lohkovoittonsa ja paikkansa 2020 pelattavaan ”ylimääräiseen EM-karsintaan” jo viime torstaina Ateenassa.

Päävalmentaja Markku Kanerva kokeili avauksessa uusia kasvoja. Maalilla pelasi Jesse Joronen, jonka piikkiin Unkarin toinen maali meni täysin. Samalla nähtiin, miten iso merkitys Lukas Hradeckylla oli lohkovoiton kannalta.

Jokerit voitti – vastustaja laittoi kunnolla omiin

18.11.2018 20:47

Jokerit voitti jääkiekon KHL-ottelussa sunnuntaina Helsingissä Lokomotiv Jaroslavlin 4-3. Tasokkaassa pelissä kohtasivat läntisen konferenssin kolmonen ja nelonen ja Jokerit piti voitollaan kolmospaikkansa.

Omat maalit toivat lisävärinsä. Lokomotiv viimeisteli kolmesti omiin.

Jokereiden valmentajan Lauri Marjamäen mielestä pelkkää huonoa tuuriakaan Lokomotivin omissa maaleissa ei ollut.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat