Niina Ratilainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Kreikka politiikka

Kun Timo Soini teki toisten puolueiden politiikkaa

”Piikki on auki”! Näin sanoi Timo Soini, kun hallitukset kahdella edellisellä kaudella tukivat EU:n tukipaketteja kriisimaille. Nyt hallitus Timoineen on hyväksynyt kolmannen tukipaketin Kreikalle. Perussuomalaisten äänestäjät käyvät keskustelufoorumeilla kuumana nopeasta takinkäännöstä.

Kansan EI on parlamentin Kyllä!

Kansa sanoi 60-40 EI ja parlamentti vielä selvemmin KYLLÄ! Juuri täsätä syystä en ymmärrä, miksi kansanäänestyksiä tulee edes järjestää asioista, kun ne kuitenkin parlamentissa kääntyy tai käännettään päälaelleen.

Suomesakin itketään vieläkin, että kansalta ei kysytty EU:niin liittymisestä, mutta mitä se olis tointanut, kun virkamiehet olivat jo päättäneet mennä mukaan. Jos olisi kysytty niin olisi kysytty niin monta kertaa, että vastaus olisi ollut kyllä.

Äänestivät Ei, saavat Kyllä!

Kreikkalaiset äänestivät mielenosoituksellisesti Ei, mutta ovat nyt ottamassa Kyllä, eli Tsipras myöntyy lainaehtoihin. Kreikkalaiset ovat tärvänneet puolustusmenoihin rahaa, mutta sanovat, että pankit ja huijarit ovat rahat vieneet.

Ei, juu vaarinhousut

Äänestyshuoneet ovat sulkeneet ovensa, ei-äänet ilmeisesti voittavat niukasti. Äänestystuloksella ei ole mitään väliä, sillä ei saavuteta parempaa neuvotteluasemaa. Sopimuksettomassa tilassa voi tapahtua aivan mitä vaan, mutta äänestystuloksella tuskin siinä on mitään painoarvoa.

Ainoa mitä sillä on vaikkutusta, niin nyt maa on jaettu kahtia, on ei-  ja juu-ihmiset. Menee vuosia kun tämä juopa on unohdettu.

Onpa Kreikan tulevaisuus hyvä tai huono aina on sitten vara vedota tähän äänestystulokseen, jos...

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä