Niina Ratilainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Vanhuslaki

Surkeaan vanhuspalveluun vielä vaiettu miljardisäästö

Uutisia Suomesta:

-Pekka oli sellaisessa kunnossa, ettei hän kyennyt siivoamaan, peseytymään tai hankkimaan ruokaa. Helsingin kotihoidon viranomaiset pyysivät paikalle sattumalta tulleelle sivulliselta, eikö hän voisi tuoda Pekalle ruokaa tai hakea tälle jotain palvelua kun ei asia heille kuulunut.

Vanhustenhoito alas

Tämän täytyy olla uutisankka. Ei ole edes mätäkuu, että voisi mätäkuun piikkiin laittaa. Hoitajamitoitussuositus on tällä hetkellä 0,5 ja se on aivan minimissään. Lähihoitajienliitto on ajanut 0,7, jopa 0,8 mitoitusta. Itse olen ollut 0,6 kannalla, että voi tehdä työnsä hyvin. Jos tämä 0,4 toteutuu, se on vanhustenhoidon laadun menoa ja hoitajat ovat jo nyt tiukoilla.

 

Pullataikina yli kulhon

Perjantaina eduskunnassa käsiteltiin Valtiontalouden tarkastusviraston vuosikertomusta vuoden 2013 valtiopäiviltä. Eduskunnan tarkastusvaliokunta nostaa esille tarkastusviraston vuosikertomuksesta kolme asiaa: poliittisen johtamisen ja virkamiesjohtamisen työnjaon ongelmat, kuntoutuksen työurien pidentäjänä ja erityisopetuksen vaikuttavuuden. Tarkastusvaliokunta on löytänyt kertomuksesta tärkeät teemat, joilla jokaisella on vaikutusta yhteiskuntamme tulevaisuuteen ja hyvinvointiin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä